Tradycje kulinarne Korei Magdalena Tomaszewska-Bolałek

ISBN: 9788360740897

Published: April 2015

Hardcover

304 pages


Description

Tradycje kulinarne Korei  by  Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Korei by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
April 2015 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 304 pages | ISBN: 9788360740897 | 8.30 Mb

Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. NaMoreKuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi.

Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.



Enter the sum





Related Archive Books



Related Books


Comments

Comments for "Tradycje kulinarne Korei":


dietetyk-nutriplan.pl

©2014-2015 | DMCA | Contact us